נשים למען אסירות פוליטיות (נלא"פ)


דף מידע - נובמבר 2007

כיום יש כ-95 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים. כ- 90 בכלא השרון (תל מונד), השאר: בכלא נווה תרצה (רמלה), ובמתקני כליאה שונים.

כלא השרון (תל מונד)

התנאים בתאים
"עדאלה – המרכז המשפטי לזכויות המיעוט הערבי בישראל" ו"נשים למען אסירות פוליטיות" שלחו מכתב לרשויות הכלא בו דרשו להסיר את הכיסוי הקבוע מהחלונות ולאפשר את פתיחתם. רשויות הכלא השיבו שהטענות בדבר חוסר אוויר ואור יום אינן נכונות ושהכיסוי הותקן על החלונות משיקולים ביטחוניים. זו תשובה מעורפלת, שתמיד יכולה לשמש תרוץ לכל דבר.
בקירות התאים ובתיקרה יש רטיבות תמידית והם מלאים בחרקים קטנים שיוצאים ושורצים בכל מקום כולל בבגדי האסירות.
האסירות סובלות ממחסור בשמיכות חורף ובבגדי חורף.

לילה בוח'ארי, משכם, בת 26, נעצרה ב-23 במאי 2002, ועדת השליש סירבה לשחרר אותה אחרי שריצתה יותר משני שליש מתקופת המאסר.

ביקורים של קרובי משפחה שגם הם אסירים
אחלאם אלתמימי, בת 24 מרמאללה, נעצרה ב-14 בספטמבר 2001. בית המשפט סרב לאשר לה להיפגש עם בעלה שהוא אסיר פוליטי בבית סוהר ישראלי.
אחלאם קמיז, ממחנה הפליטים טולכרם, בת 20, נעצרה ב-22 בנובמבר 2006. שניים מאחיה הם אסירים פוליטיים בבתי סוהר ישראליים, אחד מהם קטין שנשפט ל-16.5 שנות מאסר. בקשתה להיפגש עם אחיה נדחתה. היא אמורה להישתחרר בינואר 2008. אחרי שיחרורה, קרוב לוודאי שימנעו ממנה לבקר את אחיה, כי רשויות הכלא מונעים מאסירות ואסירים משוחררים לבקר בני משפחה בבתי הסוהר.
לינאן גלמה, מבית פוריק שבאיזור שכם, בת 25, נעצרה ב-9 בספטמבר 2004. רשויות הכלא סרבו לבקשתה להיפגש עם אחיה הוא אסיר פוליטי בכלא הדרים (תל מונד).

אסירות חדשות
הבה אלנטשה, קטינה, מחברון.
קאות'ר דיאב, מקלקיליה.

שיחרורים
נאהד אלשאפעי, מטובאס, בת 32, היתה עצירה מינהלית, נעצרה ב-11 בנובמבר 2006 ושוחררה ב-20 באוקטובר 2007.
תחריר יאסין, משכם, בת 20, נעצרה ב-6 באפריל 2006 ושוחררה בנובמבר 2007.
אימאן אלאח'רס, ממחנה הפליטים דהישה שבאיזור בית לחם, נעצרה באפריל 2004 ושוחררה בנובמבר 2007.
פרדוס זיד, מקלקיליה, נעצרה בנובמבר לתקופה של כשבועיים.

בית המעצר מגרש הרוסים (בירושלים)

ב-12 בנובמבר 2007, הצבא הישראלי עצר את חברת הפרלמנט הפלסטיני, ד"ר מרים סלאח מאלבירה. עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות", תגריד ג'השאן, ניסתה לבקר אותה ב-14 בנובמבר. רשויות בית המעצר אמרו לתגריד שעליה להמתין. לאחר שחיכתה כשלוש שעות בעמידה על המדרגות (לא היה מקום אחר לחכות), הם הציגו צו שאוסר על ד"ר מרים סלאח להיפגש עם עו"ד עד לתאריך ה-19 בנובמבר 2007. הצו שהוצא ע"י ראש צוות חוקרים ירושלים, לא היה חתום בשמו האמיתי אלא בשם: "המכונה אוסקר". איסור פגישה עם עו"ד מעורר דאגה בקשר לתנאים בהם מוחזקת ד"ר מרים סלאח.

כלא רמלה אמנה מונא, בת 30, מירושלים, נמצאת בהפרדה יותר מ-14 חודשים. ב-22 בנובמבר 2007, אמנה הפסיקה את שביתת הרעב בה החלה ב-28 באוקטובר 2007 בדרישה לשיפור תנאי מאסרה. הפצנו קריאה דחופה וא/נשים ואירגונים מכל העולם שלחו מכתבים דחופים לשרות בתי הסוהר ולצלב האדום הבינלאומי.
נכון לעכשיו, (סוף נובמבר), רשויות הכלא לא מחזירים את אמנה לתא הנורא בכלא נווה תרצה (רמלה). היא מוחזקת בכלא מג"ן (רמלה) שם התנאים קצת יותר טובים.
ב-27 בנובמבר 2007 ביקרה את אמנה משלחת מהצלב האדום הבינלאומי שכללה רופאה. באותו יום ביקרה אותה גם עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות", תגריד ג'השאן.


העמוד הראשי