כיום יש כ-120 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים. כ- 95 בכלא השרון (תל מונד), השאר: בכלא נווה תרצה (רמלה), כלא איילון (רמלה), בבית מעצר קישון (ג'למה) ומספר אסירות במתקני כליאה שונים.
המדיניות של העברת האסירות מכלא לכלא נמשכת. כמו בעבר, רשויות הכלא לא מדווחות למשפחות האסירות או לעורכי הדין על ההעברה. למשפחות ולעורכי הדין נודע על ההעברה רק אחרי שבאו לבקר את האסירות ולא מצאו אותן. לדוגמה:
סועאד אבו חמד.
ב-23 בנובמבר הוריה באו לבקר אותה בכלא נווה תרצה (רמלה), שם נאמר להם שהיא הועברה, פעם נוספת, לבית מעצר קישון (ג'למה). לפני כחודש קרה להם אותו דבר בבית מעצר קישון (ג'למה): לאחר שבאו לבקר את סועאד ולא מצאו אותה, נודע להם שהעבירו אותה מקישון (ג'למה) לכלא איילון. בחודשיים האחרונים סועאד הועברה ארבע פעמים: מהשרון (תל מונד) לקישון (ג'למה), אחר כך לאיילון (רמלה) משם לנווה תרצה (רמלה) ושוב לקישון (ג'למה).
אסירות רבות עדיין לא יכולות לקנות בקנטינה כיוון שבנק הדואר חסם את חשבונות הקנטינה שלהן. יש גם אסירות חדשות שבנק הדואר סרב לפתוח להן חשבון קנטינה. האסירות שיש להן אפשרות לקנות בקנטינה מתחלקות עם האחרות.
עורכות הדין תגריד ג'השאן (נשים למען אסירות פוליטיות) וסוניה בולוס (האגודה לזכויות האזרח בישראל) מכינות עתירה שתוגש לבית המשפט העליון נגד סגירת חשבונות הקנטינה של האסירות (וגם האסירים) הפוליטיות.
על חסימת חשבונות הקנטינה
כאשר רשויות בתי הסוהר מביאות את האסירות מבתי כלא לבית משפט, הן נאלצות לשהות שעות רבות בתנאים קשים: אנשי היחידה המיוחדת שמלווה אותן, נחשון, מתייחסים אליהן בצורה משפילה, לעיתים הן נשארות שעות רבות בלי אוכל, מים ובלי אפשרות להגיע לשרותים.
כלא נווה תרצה (רמלה)
כאמור, לאסירות אשר הועברו מכלא השרון לא ניתן לקחת איתן חלק גדול מחפציהן האישיים, לאחר שעו"ד תגריד ג'השאן פנתה לרשויות הכלא, העבירו אליהן בגדים ומספר חפצים נוספים.
שירין סוידאן,
מקלקיליה, אם לשני ילדים, נעצרה ב- 7 בספטמבר 2006, היתה חמישה ימים בחקירות בבית המעצר בפתח תקוה. כל בני משפחתה מנועים ע"י הרשויות הישראליות, מלבקר אותה בכלא.
כלא איילון (רמלה)
קצינת שרות בתי הסוהר אמרה לאסירות שהן נמצאות בכלא איילון באופן זמני אבל לתקופה ארוכה. בחדרן עדיין יש מצלמה שפועלת 24 שעות ביממה ורשויות הכלא יכולים לצפות בהן בכל עת, מצב שהוא בלתי נסבל לחיי היום יום של האסירות. בגדי החורף וחפצים אישיים של האסירות עדיין לא הועברו אליהן מכלא השרון.
בית מעצר קישון (ג'למה)
ב-24 בנובמבר, העו"ד של נלא"פ, תגריד ג'השאן, באה לבקר את האסירות. קצין שב"ס שהיה במקום מנע ממנה להיכנס לבית המעצר בטענה שבימי ששי אין ביקורי עורכי דין. בחודש שעבר, באוקטובר, תגריד ביקרה את האסירות בקישון (ג'למה) ביום ששי ולא נאמר לה שהדבר הוא בניגוד לכללים.
כלא השרון (תל מונד)
רשויות הכלא ממשיכים בהטלת עונש של קנסות כספיים שנלקחים מחשבונות הקנטינה של האסירות. לאחרונה הוטלו קנסות בסכום כולל של 3000 ₪ על אסירות שהועברו מכלא השרון לבתי כלא אחרים. רשויות הכלא לקחו את הסכום של 3000 ₪ מחשבונות קנטינה של אסירות אחרות.
עטאף עליאן.
בסוף אוקטובר, עאישה, ביתה, הועברה לאביה בראמאללה. כל בני המשפחה של עטאף מנועים ע"י הרשויות הישראליות, מלבקר בכלא לכן לאף אחד/ת אין אפשרות להביא את עאישה בת השנתיים לבקר את אימה.
רפקה אלג'עברי:
ב-15 בנובמבר הוארך מעצרה המינהלי.
עצירות חדשות
וורוד קאסם,
בת 20 מטירה שבמשולש, נעצרה ב-4 באוקטובר 2006 במקום העבודה שלה בסופרמרקט ברעננה, שם עבדה תקופה ארוכה. היא נעצרה בשעה שהיא שירתה לקוחות, לעיני קהל גדול, והובאה לבית המעצר בפתח תקוה. לבני משפחתה נודע על המעצר מגיסתה אשר ראתה אותה נעצרת. לאחר שעברה חקירות בבית המעצר בפתח תקוה היא הועברה לכלא השרון. למשפחתה לא הירשו להעביר לה בגדי חורף.
המקומון "על השרון" (שייך ל"ידיעות אחרונות") שיוצא באיזור מגוריה ועבודתה פירסם, ב-3 בנובמבר, מאמר הסתה נגדה.
פאיזה פודה,
בת 43, מעכו. היתה אסירה פוליטית במשך ארבע שנים בשנות התשעים. ב-26 באוקטובר נתבקשה לבוא לבית המעצר במגרש הרוסים (ירושלים) לחקירה. כאשר הגיעה, החוקר אמר לה שהחקירה תתחיל רק בעוד שעתיים ובינתיים היא יכולה לצאת להסתובב ברחובות ירושלים. היא העדיפה לא לצאת ולהישאר לחכות במקום. אחרי שעתיים כאשר החקירה החלה, החוקר אמר לה שהיא עצורה מכיוון שהיא מהווה סכנה לשלום הציבור. היא נעצרה והוצא נגדה צו איסור פגישה עם עו"ד. בעקבות עתירה שהגיש עורך דינה, אחמד אמארה, אחרי שמונה ימים, הוסר הצו וניתן לה להיפגש עם עו"ד.
במגרש הרוסים פאיזה הוחזקה בבידוד בתנאים קשים: התא היה מלוכלך מאוד, מלא חרקים, השרותים הם חור ברצפה ללא הפרדה ממשית מהתא. פאיזה סובלת מאסטמה מאז מאסרה הקודם בשנות ה-90. בזמן שהיתה בחקירות במגרש הרוסים היא קיבלה התקפת אסטמה ונזקקה לטיפול רפואי. ב- 19 בנובמבר פאיזה הועברה לכלא השרון.
בית המעצר מגרש הרוסים (בירושלים)
אמאני ג'אע'מה, בת 36, מרמאללה, אם לארבעה ילדים, נעצרה ב- 13 באוקטובר 2006, בעלה מבוקש מזה תקופה ארוכה. הצבא הישראלי עצר אותה לפנות בוקר בכפר עין יאברוד, שם היתה עם ילדיה בביקור משפחתי. הם ערכו חיפשו בבית ומחוץ לבית ולא מצאו דבר. הם לקחו כל ילד מילדיה, בנפרד, לדירה ריקה שם חקרו אותם על אביהם, ומתי ראו אותו לאחרונה. הם ניסו, או העמידו פנים שהם מנסים, לעצור את ביתה בת ה-15, אמאני התנגדה לכך והוכתה ע"י החיילים.
ניתן לה צו איסור פגישה עם עו"ד שנמשך יותר מ-30 יום. אחרי מאבק משפטי נחוש שנערך ע"י עו"ד תמר פלג מ"המוקד להגנת הפרט", ניתן לה לפגוש עו"ד ב- 16 בנובמבר.
.
אמאני ג'אע'מה שוחררה ב-23 בנובמבר.
על אמאני ג'אע'מה
העמוד הראשי