כיום יש כ-110 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים. כ- 95 בכלא השרון (תל מונד), השאר: בכלא נווה תרצה (רמלה), בבית מעצר קישון (ג'למה) ומספר אסירות במתקני כליאה שונים.
כלא השרון (תל מונד)
האסירות הפוליטיות ממשיכות לסבול מחוסר אוויר כיוון שהחלונות מכוסים בלוחות מתכת ולא ניתן לפתוח אותם. הדבר פוגע במיוחד באסירות הסובלות מבעיות נשימה.
לימודים.
רשויות הכלא ניסו להערים מכשולים בפני אסירות שרוצות להשתתף בבחינות הבגרות (תוג'יהי): מנעו ממספר אסירות להירשם לבחינות בתירוצים שונים ועיכבו את הכנסת סיפרי הלימוד שנשלחו מהגדה המערבית, דרך הצלב האדום.
ב-12 במאי, עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות", תגריד ג'השאן, שלחה מכתב מחאה לרשויות הכלא. זמן קצר אחר כך האסירות קיבלו את סיפרי הלימוד ורשויות הכלא אישרו לכל האסירות, שביקשו, להשתתף בבחינות הבגרות.
ביקורי משפחות.
יש אסירות רבות שרשויות בתי הסוהר ו/או הצבא הישראלי מונעים מכל בני משפחתן מלבקר בכלא.
עטאף עליאן
, בת 43, מראמאללה, אם לפעוטה בת שלוש, נעצרה בדצמבר 2005. עד עכשיו רק אימה קיבלה אישור לבקר אותה וגם זה רק פעם אחת. לאחרונה, אחרי שבעלה קיבל מהצבא הישראלי, אישור מעבר עד בית הסוהר, רשויות הכלא הודיעו לעטאף שהם יאסרו עליו להיכנס לבקר אותה.
אודות עטאף עליאן .
נדאא רמחי
, משכם, נעצרה ב-21 בספטמבר 2006. אינה מקבלת ביקורי משפחה כלל, כיוון שכל בני משפחתה מנועים מלבקר בכלא.
תגריד חג'יג'ה ואלאא חג'יג'ה
, מקריות בני זיד (באיזור ראמאללה), נעצרו ב-7 בדצמבר 2006, כל בני משפחותיהן מנועים מלבקר אותן. מאז מעצרן לא היה להן כל קשר עם בני המשפחה.
אימאן גזאוי
, מטולכרם: רשויות הכלא לא אישרו לה להיפגש עם בעלה שאף הוא אסיר פוליטי. לפי הכללים, לבני משפחה שהם אסירים, מותר
להיפגש פעם בשישה חודשים.
אירינה סראחנה
, בת 26, מבית לחם: ב-9 במאי היא נפגשה עם בעלה שגם הוא אסיר פוליטי. הפגישה התקיימה, אחרי שאירנה הגישה עתירה לבית המשפט, באמצעות עורך דינה אחמד אמארה. רשויות הכלא איפשרו את הפגישה, לפני שהעתירה נדונה בבית המשפט.
פאתן דראגמה
, בת 31, מראמאללה, אם לשבעה ילדים. ביוני 2006 עברה ניתוח בכיס המרה. היא מתלוננת על כאבים חזקים שנמשכים עד היום. רשויות הכלא מתעלמות מתלונותיה. יותר משמונה חודשים היא לא עברה כל בדיקה רפואית.
ד"ר רפקה אלג'עברי
, בת 43, מחברון, עצירה מנהלית, נעצרה ב-15 באוגוסט 2006. מעצרה הוארך שוב בחודשיים, עד ה-15 ביולי 2007.
אודות ד"ר רפקה אל ג'עברי .
סועאד שיוח'י
, בת 21, מירושלים, עצירה מנהלית, נעצרה ב-3 בפברואר 2007. הגישה לבית המשפט עתירה נגד מעצרה, באמצעות עורך דינה מחמוד חסאן. ב-3 במאי העתירה נדחתה.
אסירות חדשות
נדאא אלדרבאס
, בת 18, מעיסאויה (איזור ירושלים). נעצרה שוב לאחר ששוחררה לפני זמן קצר.
ראניה ג'אברין
, בת 20, מרמאללה. נעצרה שוב לאחר ששוחררה לפני זמן קצר.
נג'וא חשאש
שיחרורים מכלא השרון (תל מונד)
אריג' ערקאוי
, מטובס (איזור ג'נין)ת נעצרה ב-28 ביולי 2003 ושוחררה במאי 2007.
שאוק אלביראוי
, מעסירה אלשמשליה (איזור שכם), נעצרה ב-28 ביולי ושוחררה במאי 2007.
בית מעצר קישון (ג'למה)
המדיניות של העברת אסירות מבית סוהר לבית סוהר נמשכת. כמו בעבר, רשויות הכלא לא מדווחות על ההעברות למשפחות האסירות וגם לא לעורכי הדין. לאחרונה, הרשויות העבירו את: אחלאם אלתמימי, תגריד אלסעדי וסנאא שחאדה מכלא השרון לבית מעצר קישון (ג'למה). האלה ג'אבר, ערין אחמד ונסרין אבו זינה הוחזרו לכלא השרון (תל מונד). סנאא שחאדה , מקלנדיה (באיזור ירושלים), הרשויות לא נתנו אישור לאביה לבקר בבית מעצר קישון (ג'למה). אחלאם אלתמימי , בת 24, מראמאללה. הדיון בעתירה אשר הגישה לבית המשפט (עתירה שיאפשרו לה להיפגש עם בעלה שגם הוא אסיר פוליטי) שנקבע ל-6 במאי 2007 נדחה בגלל העברתה מכלא השרון (תל מונד).
שיחרורים מבית מעצר קישון (ג'למה)
סועאד אבו חמד , מנצרת, נעצרה ב-27 בפברואר 2002 ושוחררה ב-24 במאי 2007.
כלא נווה תרצה (רמלה)
אמנה מונא
, בת 29, מירושלים, מוחזקת בהפרדה יותר משמונה חודשים. היא נמצאת 23 שעות ביממה בתא קטן מאוד (2מX' 2.5מ') ונאסר עליה לפגוש אסירות אחרות. לאחרונה רשויות הכלא לקחו ממנה את כל הספרים והמחברות.
מספר אסירות פוליטיות שמוחזקות בכלא השרון (תל מונד) ביקשו לדבר עם רשויות הכלא בעיניין החזרתה של אמנה לכלא השרון או לפחות להוציא אותה מההפרדה ולשפר את תנאי מעצרה. הרשויות סרבו לבקשתן. הן החליטו לנקוט בצעדי מחאה נגד החזקת אמנה בהפרדה, והחל מה-9 במאי הן הפסיקו לצאת ל"טיול" היומי ("טיול" יציאה לאיזור מוגבל בחצר בית הסוהר. משך ה"טיול" לאסירות הפוליטיות בכלא השרון הוא כשעה וחצי).
מכתבי מחאה נגד התנאים הקשים בהם מוחזקת אמנה מונא כיתבו ל:
שרות בתי הסוהר
פקס: 08-9193800
או בדואר ל:
ת.ד. 81
רמלה 72100
העמוד הראשי