כיום יש כ- 115 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים: כ-95 בכלא השרון (תל מונד), 9 בכלא נווה תרצה (רמלה) ומספר אסירות במתקני כליאה שונים.
התדרדרות בתנאי האסירות הפוליטיות
חטיפת חיילים ישראלים היתה התרוץ של מדינת ישראל לפתוח במעשי טבח ברצועת עזה ובלבנון. במשך תקופה זו היחס כלפי האסירות והתנאים בכלא נעשו קשים יותר.
רשויות הכלא מנעו ביקורי משפחות מכל האסירות הפוליטיות (וגם האסירים). אחרי ששה שבועות, בעקבות עתירה שהגיש "המוקד להגנת הפרט", החזירו את הביקורים אבל רק לבני משפחה שגילם גבוה מ- 45 או נמוך מ- 16. אישור זה לא עוזר לרוב משפחות האסירות שממילא אינן יכולות להגיע לביקור בגלל הסגר שהוטל על הגדה המערבית ורצועת עזה.
רשויות הכלא חסמו את האפשרות לצפות בתחנות הטלביזיה הערביות.
מכל האסירות (וגם האסירים) השפוטות נמנעו ביקורי עו"ד. אחרי כעשרה ימים בוטל איסור זה, בעקבות עתירה שהגיש אירגון "עאדלה".
חשבונות קנטינה של אסירות פוליטיות (וגם אסירים) רבות עדיין חסומים, דבר שמקשה עליהן לרכוש מוצרים בקנטינה.
על חסימת חשבונות הקנטינה
כלא השרון (תל מונד)
מספר אסירות שרצו להכין מים קרים שברו קוביות קרח. הסוהרת צעקה עליהן לא לעשות רעש ואחרי כן הטילה עליהן קנס של 300 ש"ח. לאחרונה, כאשר, האסירות צוחקות ביחד או מדברות בקול רם הסוהרות צועקות עליהן להפסיק.
עטאף עליאן
בת 42, עצירה מנהלית, מרמאללה, אם לתינוקת בת 22 חודשים, נעצרה ב- 22 בדצמבר 2005. ב- 26 ביולי מעצרה המנהלי הוארך בשלושה חודשים נוספים.
אודות עטאף עליאן
מנאל גאנם
, בת 30, אם לארבעה, ממחנה הפליטים טולכרם, נעצרה ב- 16 באפריל 2003. ועדת שליש שוב סרבה לשחרר אותה אחרי ריצוי יותר משני שליש מתקופת המאסר.
אודות מנאל גאנם
כלא נווה תרצה (רמלה)
לאחרונה בשעה שהאסירות יוצאות לחצר בית הסוהר, הסוהרים מלווים אותן במלוא הציוד הצבאי שלהם: קסדות, אקדחים, שכפ"צ וכן הלאה.
לנשים נגרמת אי נוחות גדולה כי יש סוהרים גברים באגף שלהן, הדבר מפריע במיוחד בשעות הלילה. מסיבה זו הן לא מורידות את כיסויי הראש גם בשנתן.
העמוד הראשי