כיום יש 39 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים: 22 בכלא השרון (תל מונד), 16 בכלא דמון (על הר הכרמל) ואחת בכלא נווה תרצה (רמלה).
כלא השרון (תל מונד)
ביקורי משפחות
סנאבל בריק,
בת 22 משכם, נעצרה ב-22 בספטמבר 2008. הרשויות הישראליות מונעות מהוריה לבקר בכלא. אחיה צעירים מידי ליסוע לבד לכן אין לה ביקורי משפחה.
טיפול רפואי
קאהרה אלסעדי
, ממחנה הפליטים ג'נין, נעצרה ב-30 במאי 2002. בתחילת נובמבר 2010 רשויות הכלא מנעו מרופא שיניים פרטי אשר נשלח ע"י עמותת יוסף אלצדיק (עמותה לתמיכה באסירים ובאסירות הפוליטיים) מלהגיש לה טיפול שתוכנן מראש ותואם עם רשויות הכלא. עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות", תגריד ג'השאן שלחה לרשויות הכלא מכתב מפורט בעניין זכויות האסירים והאסירות לקבלת טיפול מרופאים פרטיים. בסוף נובמבר 2010, אושר לקאהרה אלסעדי לקבל את הטיפול מרופא השיניים.
נשים במעצר מינהלי
הנאא שלבי,
מבורקין שאיזור ג'נין, עצירה מינהלית, נעצרה ב-14 בספטמבר 2009. באוקטובר 2010 בית המשפט הצבאי דחה את העתירה נגד מעצרה המינהלי.
יום לפני הדיון בבית המשפט היא הועברה לתא הפרדה בכלא נווה תרצה ואחרי הדיון רשויות הכלא החזירו אותה לאותו תא ולא לכלא השרון. אחרי שלושה ימים היא פתחה בשביתת רעב ויומיים אחרי כן היא הוחזרה לאגף האסירות הפוליטיות בכלא השרון.
מונתהא אלטויל,
בת 44 מאלבירה, עצירה מינהלית, נעצרה ב-8 בפברואר 2010. בנובמבר 2010 מדינת ישראל האריכה את מעצרה המינהלי בשלושה חודשים נוספים.
לינאן אבו גולמה
, מבית פוריק שבאיזור שכם, עצירה מינהלית, נעצרה ב-15 ביולי 2010. ב-26 באוקטובר היא פתחה בשביתת רעב בדרישה להיות עם אחותה תגריד אבו גולמה אשר מוחזקת בכלא דמון. כאשר פתחה בשביתת רעב רשויות הכלא העבירו אותה לתא בידוד ומנעו ממנה מלדבר עם אסירות אחרות ומביקורי משפחה. ב-3 בנובמבר עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" קיבלה אישור בכתב מרשויות הכלא כי הם שלחו בקשה להעברת לינאן לכלא דמון. לינאן השעתה את השביתה עד לקבלת תשובה. לאחר שהגיע תשובה שלילית היא פתחה שוב בשביתת רעב ב-2 בדצמבר 2010. ב-8 בדצמבר 2010 כאשר עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" ביקרה אותה זה היה היום השישי לשביתת הרעב.
קפאח קטש,
בת 37 מאלבירה, עצירה מינהלית, נעצרה ב-1 באוגוסט 2010. בדצמבר 2010 מדינת ישראל האריכה את מעצרה המינהלי בחמישה חודשים נוספים. היא סובלת ממחלה כרונית שמחמירה בחורף ולעיתים גורמת לה כאבים חזקים.
משפטים
נילי ספדי
, בת 34 משכם, נעצרה ב-11 בנובמבר 2009. ב-5 בדצמבר 2010 נשפטה ל-20 חודשי מאסר.
אסירות חדשות
חנן אלחמוד,
בת 41 אם לשלושה, מבית לחם, נעצרה ב-11 באוקטובר 2010 והובאה לבית המעצר במגרש הרוסים (מוסקוביה, ירושלים). לאחר מספר ימים הועברה לכלא נווה תרצה (רמלה) ובאמצע נובמבר 2010 הועברה לכלא השרון.
הדיל אבו טורקי,
בת 15, מחברון, נעצרה ב-14 בנובמבר 2010 והובאה לבית מעצר בקיריית ארבע. יומיים לאחר מכן הועברה לכלא השרון.
שהירה בורקן,
בת 52 מחברון, ב-23 בנובמבר 2010 בשעה 2 בלילה נעצרה מהבית בו משפחתה מתגוררת והובאה לבית המעצר באשקלון לתא מלוכלך מאוד מלא מקקים. בבית המעצר היא עברה חקירות, החוקרים צעקו עליה וקיללו אותה. רשויות הכלא מנעו מעורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" מלבקר אותה בבית המעצר באשקלון. ב-30 באוקטובר 2010 היא הועברה לכלא השרון.
ארבע מבניה הם עצירים פוליטיים אשר נעצרו באוקטובר 2010. הצבא הישראלי גם הרס את ביתה באוקטובר 2010.
אסירות משוחררות
עליאא אלמוחתסב,
מחברון, נעצרה ב-12 במרץ 2010 ושוחררה ב-20 בספטמבר 2010.
כלא דמון (על הר הכרמל)
ב-2 בדצמבר 2010, כל האסירות הפוליטיות הועברו מכלא דמון לכלא השרון עקב השרפה הגדולה שהתלקחה בהרי הכרמל. בזמן שהשרפה פרצה עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" היתה בביקור אצל אסירות פוליטיות. היא וחברה נוספת בנלא"פ, אשר הסיע אותה לכלא, התעקשו להישאר בקרבת מקום ועזבו רק כאשר דווח להן כי האסירות הפוליטיות חולצו מהמקום והן ראו במו עיניהם את האוטובוסים של השב"ס מגיעים לכלא ואחר כך יוצאים ממנו. ב-8 בדצמבר האסירות הפוליטיות הוחזרו לכלא דמון.
ביקורי משפחות
פאתן אלסעדי,
ממחנה הפליטים ג'נין, נעצרה ב-8 במאי 2008. הרשויות הישראליות עדיין מונעים מבני משפחתה לבקר בכלא. ב-10 באוקטובר, ועדת שליש דחתה את בקשתה לשיחרור מוקדם לאחר שריצתה יותר משני שליש מתקופת המאסר.
עאישה גנימאת,
בת 20 מצוריף שבאיזור חברון, נעצרה ב-2 בספטמבר 2009. רשויות הכלא דחו את בקשתה לפגוש את אחיה אשר גם הוא אסיר פוליטי.
תגריד אבו גולמה,
בת 27 מבית פוריק שבאיזור שכם, נעצרה ב-15 ביולי 2010. הרשויות הישראליות מונעות מבני משפחתה מלבקר בבית הסוהר. לאמא שלה יש אישור לבקר את אחות של תגריד, לינאן אבו גולמה אבל היא מנועה מלבקר את תגריד ואת אחיה של תגריד, עאהד אבו גולמה אשר גם הוא אסיר פוליטי.
הדרך מבית הכלא לבית המשפט
סומוד קראג'ה,
בת 22 מספא שבאיזור רמאללה, נעצרה ב-25 באוקטובר 2009. ב-9 בנובמבר 2010 היא היתה אמורה להיות נוכחת בדיון בבית המשפט. יום קודם היא הועברה לכלא נווה תרצה (רמלה). בנווה תרצה היא סרבה לעבור חיפוש בעירום. הסוהרת ניסתה לבצע את החיפוש בכוח אך היא עמדה בסירובה. הסוהרת הזעיקה סוהר וסוהרת נוספים אשר התעללו בה קשות: אזקו את ידיה באופן הדוק מאוד ומכאיב, הסירו ממנה את כיסוי הראש, היכו אותה קשות ירקו על פניה וקיללו אותה. לאחר מכן העבירו אותה לתא בידוד מלוכלך מאוד, מלא במקקים ובלי מים. סומוד ביקשה מים וסבון אבל הסוהרות סרבו. עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" לקחה ממנה תצהיר.
כלא נווה תרצה (רמלה)
ופאא אלביס,
ממחנה הפליטים ג'בליה ברצועת עזה, נעצרה ב-20 ביוני 2005. ב-17 באוקטובר 2010 היא הועברה לאגף הפרדה בכלא נווה תרצה. רשויות הכלא לקחו ממנה את רוב התמונות של בני משפחתה בטענה שהיא יכולה להחזיק בארבע תמונות בלבד. משפחתה, כמו כל משפחות האסירים מעזה, מנועה מלבקר בבית הסוהר.
עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות" פנתה למפקד האיזורי של שירות בתי הסוהר בעיניין הוצאתה מהבידוד ובסוף נובמבר 2010 התקבלה החלטה להעביר את ופאא אלביס לכלא השרון (תל מונד).
העמוד הראשי