כיום יש כ-100 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים. כ- 95 בכלא השרון (תל מונד), השאר: בכלא נווה תרצה (רמלה), ובמתקני כליאה שונים.
כלא השרון (תל מונד)
התנאים בתאים
עורכת הדין של "נשים למען אסירות פוליטיות", תגריד ג'השאן, לקחה תצהירים מאסירות פוליטיות על הסבל שנגרם להן מכך שאין אפשרות לפתוח את החלונות בתאים כיוון שהם מכוסים באופן קבוע בלוחות מתכת. האסירות הציגו את המצב בתאים: חוסר אויר, העדר אור יום, חום בלתי נסבל בקיץ ורטיבות בחורף. "נשים למען אסירות פוליטיות" ו"האגודה לזכויות האזרח" שלחו מכתב לשרות בתי הסוהר, בו דרשו להוריד את הכיסוי הקבוע מהחלונות ולאפשר את פתיחתם. במידה ולא יענו לדרישה, תוגש עתירה נגד השב"ס.
יש הרבה מקקים בתאים. לאסירות ניתנו מיכלים עם חומר הדברה אבל אין בהם תועלת.
הדרך מהכלא לבית המשפט
אסירות שצריכות להגיע לדיון בבית משפט עוברות מסע קשה מאוד. לפעמים, הן נשארות שעות רבות ללא אוכל או מים וללא אפשרות להגיע לשירותים. לפעמים הן מוחזקות שעות רבות בתאי המעצר בביניין בית המשפט. במשך כל הזמן, מרגע היציאה לדרך , מלבד בזמן הדיון במשפטן, הן כבולות בצורה הדוקה שמכאיבה להן ומשאירה סימנים למשך ימים.
לימודים
רשויות הכלא מנעו מארבע אסירות להיבחן בבחינות הבגרות (תוגי'הי), בתירוץ של "בעיות משמעת". הדבר דווח לאסירות רק קרוב למועד הבחינות, כך שהיה מאוחר מדי לפעול נגד האיסור להיבחן.
השנה, שלא כבשנים קודמות, שירות בתי הסוהר מנע מכל האסירות (והאסירים) הפוליטיות להיבחן בפיזיקה, כימיה, ביולוגיה, תורת המדעים וגאוגרפיה.
<
התכתבות
בשבועות האחרונים האסירות לא יכולות לשלוח מכתבים לחו"ל כי אין בולים בקנטינה, מגיעים אליהן מעט מאוד מכתבים גם מבני משפחותיהן וגם מחו"ל.
אמהות ותינוקות
ב-3 באוגוסט, אחרי בקשות חוזרות ונישנות, רשויות הכלא הסכימו לאפשר שוב לסמר סביח ובנה בראא וח'אולה זיתאוי וביתה גאדה לצאת לחצר הכלא לזמן ממושך יותר מזמן ה"טיול" הרגיל של האסירות.
התינוקות סובלים מהחום בתאים ואינם יכולים להירדם עד לפני עלות השחר.
פאטמה אלזוק,
מעזה, בהריון, אם לשמונה ילדים, נעצרה במאי 2007. רשויות הכלא אינם מוסיפים לארוחותיה מזון שמתאים לנשים הרות, למרות שהאחות בכלא המליצה שיעשו זאת.
לינאן אבו גלמה,
בת 25, מבית פוריק שבאיזור שכם, נעצרה ב-9 בספטמבר 2004. רשויות הכלא סרבו לבקשתה להיפגש עם אחיה שגם הוא אסיר פוליטי.
תגריד אלסעדי,
מסח'נין שבגליל, נעצרה ב-16 באפריל 2002. לא הגיעו אליה מכתבים מתחילת השנה.
עטאף עליאן,
מרמאללה, נעצרה בדצמבר 2005, בת 43, אם לפעוטה בת שלוש. אחרי חודשים רבים של געגועים היא ראתה את ביתה עאישה, אשר הובאה אליה ע"י משפחה של אסירה אחרת, כיוון שהשלטונות הישראלים סרבו לתת לבעלה אישור לבקר בכלא. בחודש יולי 2007, ניתן לאחיה של עטאף אישור חד פעמי לבקר אותה, הוא הביא לביקור גם את עאישה.
אודות עטאף עליאן
ד"ר רפקה אלג'עברי,
בת 43, מחברון, עצירה מנהלית, נעצרה ב-15 באוגוסט 2007. מעצרה המנהלי הוארך בחודשיים נוספים, עד ה-15 בספטמבר 2007.
אודות ד"ר רפקה אל ג'עברי
אסירות חדשות
נדאא אלג'יוסי,
מאלבירה שבאיזור רמאללה, בת 42, אם לתישעה ילדים, מנהלת עמותת סעד ורווחה באלבירה. במשך 35 ימים היא עברה חקירות קשות בבית המעצר במגרש הרוסים. בזמן החקירות ידיה ורגליה היו כבולים לכסא, החוקרים איימו עליה שהם מכינים לה "הפתעה" ורמזו שמתכוונים לעצור את ביתה הבכורה (בת 17). בחלק מתקופת החקירות נדאא היתה מנועה מלהפגש עם עורך דין. נציג הצלב האדום ביקר אותה ארבע פעמים.
מונא קעדאן,
היתה אסירה בעבר (ושוחררה לפני כשנה). היא הובאה ליום אחד לכלא השרון ואחר כך הועברה לחקירות בבית מעצר לא ידוע.
מנאר ג'אברין,
מאום אלפחם שבמשולש, סטודנטית למשפטים.
שיחרורים
ח'תאם יאסין,
מעשירה אלקבליה, נעצרה ב-19 במרץ 2007, ושוחררה ב-5 באוגוסט 2007.
אמנה אבו מנדיל,
קטינה ממחנה הפליטים מגאזי שברצועת עזה, נעצרה ב-6 באוגוסט 2007 ושוחררה ב-16 באוגוסט 2007.
ב-20 ביולי 2007 שוחררו 256 האסירים פלסטינים ע"י השילטונות הישראלים, ביניהם שש אסירות. כל האסירות והאסירים ששוחררו ריצו יותר משני שליש מתקופת המאסר שהוטלה עליהם, רוב האסירות (והאסירים) היו כחודש לפני תום תקופת המאסר.
נסרין אבו זינה,
מטולכרם, נעצרה בפברואר 2002 נשפטה למאסר של חמש שנים ותשעה חודשים ושוחררה כחודש לפני תום תקופת המאסר.
ראויה אלשיח',
ממחנה הפליטים טולכרם, נעצרה ב-15 לאוקטובר 2003, נשפטה למאסר של ארבע שנים ושוחררה כחודש לפני תום תקופת המאסר.
מיסון אבו עישה,
מחברון, נעצרה ב-14 באפריל 2004, נשפטה למאסר של שלוש וחצי שנים ושוחררה כחודש לפני תום תקופת המאסר.
פאתן דראגמה,
מאיזור רמאללה, נעצרה ב-15 באפריל 2004, נשפטה למאסר של חמש וחצי שנים ושוחררה כשנתיים לפני תום תקופת המאסר.
ריהאם אבו עיאש,
מבית עומר שבאיזור חברון, נעצרה ב-12 באוקטובר 2005, נשפטה למאסר של שנה ואחד עשר חודשים ושוחררה כחודש לפני תום תקופת המאסר.
עאישה גנימאת,
מחברון, נעצרה ב-13 באוקטובר 2006 נשפטה למאסר של עשרה חודשים ושוחררה חודש לפני תום תקופת המאסר.
כלא נווה תרצה (רמלה)
אמנה מונא,
בת 29, מירושלים, מוחזקת בהפרדה יותר מאחד עשר חודשים. לאחרונה רשויות הכלא הטילו עליה קנס של 300 ₪, בטענה ששלחה מכתב לאסירה אחרת. אמנה עדיין מוחזקת בתא קטן שורץ מקקים וחרקים.