נשים למען אסירות פוליטיות (נלא"פ)


דף מידע - יולי 2007

כיום יש כ-115 אסירות פוליטיות בבתי הכלא הישראלים. כ- 105 בכלא השרון (תל מונד), השאר: בכלא נווה תרצה (רמלה), ובמתקני כליאה שונים.

כלא השרון (תל מונד)

בתאי האסירות הפוליטיות עדיין לא ניתן לפתוח את החלונות כיוון שהם מכוסים בלוחות מתכת. החום וחוסר האוויר בתאים הם בלתי נסבלים. רשויות הכלא לא מספקות מאווררים. האסירות קונות מאווררים בקנטינה, רובם מתקלקלים אחרי תקופה קצרה לכן יש תאים שאין בהם מאווררים כלל. "נשים למען אסירות פוליטיות" פנו ל"אגודה לזכויות האזרח" על מנת להגיש עתירה נגד רשויות הכלא, ולדרוש להסיר את לוחות המתכת הקבועים על החלונות.

מרפאת השיניים מאוד מלוכלכת. טיפול השיניים ממשיך להיות מוזנח: הטיפול השכיח ביותר הוא עקירה וגם הוא לעיתים לא מבוצע כמו שצריך. יש אסירות שסובלות מסיבוכים בעקבות העקירה.

מספר אסירות סובלות מזה תקופה ארוכה מפיטריות בעור. הן ביקשו להיבדק ע"י רופאת עור ולא ע"י רופא עור. רשויות הכלא הזמינו רופא עור והאסירות סרבו להיבדק.

בהתאם לנהלים, לאמהות שילדיהן נמצאים איתן בכלא מותר לצאת לחצר הכלא למשך זמן ארוך יותר מהשעות המוגבלות של "הטיול" ("הטיול" – זמן של שעה עד שלוש שעות, בו לאסירות מותר לצאת לשטח מסוים בחצר הכלא). לאחרונה, רשויות הכלא לא הירשו לסמר סביח עם בנה בראא ולח'ולה זיתאוי עם ביתה גאדה לצאת לחצר, אלא רק בזמן "הטיול".

אחלאם אלתמימי, תגריד אלסעדי וסנאא שחדה הועברו חזרה ממתקן כליאה קישון (ג'למה) לכלא השרון, ב-19 ביוני.

אחלאם אלתמימי , מרמאללה, בת 24: בתחילת ספטמבר בית המשפט ידון בעתירה שהגישה, בה היא מבקשת להיפגש עם בעלה האסיר.

סמר סביח , בת 22 מעזה (כאשר נעצרה התגוררה בטולכרם), אם לתינוק בן שנה, בראא, שנמצא איתה: ב-17 ביוני בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את עתירתה לשיחרור מוקדם אחרי שריצתה תקופה של שני שליש ממאסרה.

אסירות חדשות

פאטמה אלזוק , מעזה, בהריון, אם לשמונה, נעצרה ביחד עם בת אחיה, במאי 2007 , בזמן שהמתינו במחסום ארז. במשך 18 ימים עברה חקירות קשות במתקן כליאה באשקלון. לאחר שהועברה לכלא השרון, נזקקה לבדיקות בבית חולים. היא הובאה לשם כבולה בידיה וברגליה, ידיה נשארו כבולות אפילו בזמן שנבדקה על ידי הרופאה.
ראודה חביב , מעזה, בת אחיה של פטמה, אם לארבעה ילדים. גם היא עברה חקירה קשה במשך 18 ימים במתקן כליאה באשקלון.
מהה אלעארדה , מעארבה שבאיזור ג'נין, אם לשני ילדים בני ארבע וחמש. במשך 12 הימים הראשונים למעצרה היא הוחזקה בכלא נווה תרצה (רמלה) וכל יום הובאה לחקירות במתקן החקירות בסאלם. אחרי תקופת החקירות היא הועברה לכלא השרון (תל מונד). ב-5 ביוני התקיים דיון משפטי בעיניינה, כאשר היתה בבית המשפט הסוהרת אסרה עליה לדבר עם בנה. אחרי הדיון היא הוחזקה לבד במשך שעות בחדר סגור. בדרך חזרה הסוהרת כבלה אותה באזיקים בצורה הדוקה עד שרגליה החלו לדמם.

משפטים

שירין סוידאן , מקלקיליה, אם לשנים, נעצרה ב-7 בספטמבר 2006 ונשפטה לשלוש שנות מאסר.
שירין חאג' חסין , מקלקיליה, נעצרה ב-19 בספטמבר 2006 ונשפטה ל22 חודשי מאסר.
נדאא אלרמחי , משכם, נעצרה ב-21 בספטמבר 2006 ונשפטה ל-18 חודשי מאסר.
דועאא חאג' חסין , משכם, נעצרה ב-27 בספטמבר 2006 ונשפטה ל-22 חודשי מאסר.
ח'אתם יאסין , מעסירה אלקבליה, נעצרה ב-19 במרץ 2007 ונשפטה לחמישה חודשים.
אחלאם קמיז , נשפטה ל-15 חודשי מאסר ו-2000ש"ח קנס.

נווה תרצה (רמלה)

אמנה מונא, בת 29, מירושלים, מוחזקת בהפרדה כבר יותר מעשרה חודשים. היא מוחזקת 23 שעות ביממה בחדר קטן מאוד, מלא במקקים וחרקים. נאסר עליה כל קשר עם אסירות אחרות. רשויות הכלא החזירו לה את הספרים והמחברות.

בית מעצר קישון (ג'למה)

בנאן אבו אלהיג'א, מג'נין, בת 21, סטודנטית למשפטים באוניברסיטה האמריקאית בג'נין, נעצרה ב-28 במאי 2007 ושוחררה ב-19 ביוני 2007. היא הוחזקה בתא במרתף, ללא חלונות, כל הקירות בו צבועים בשחור ובמשך 24 שעות ביממה דולקת בתא נורה אדומה. היא עברה חקירות קשות במשך שעות רבות ביום ובלילה במיוחד בשעות בהן היתה עיפה. במשך החקירות ידיה ורגליה היו קשורים לכסא.
כל בני משפחתה של בנאן, מלבד אחיה ואחותה הקטנים, היו עצירים פוליטיים. אימה, אסמאא אבו אלהיג'א, היתה עצירה מנהלית בכלא נווה תרצה (רמלה) במשך תשעה חודשים, אביה, ג'מאל אבו אלהיג'א, ושלושה מאחיה הם אסירים פוליטיים.


העמוד הראשי