נשים למען אסירות פוליטיות (נלא"פ)



היום הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים 2007

ב-25 בנובמבר לרגל היום הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים, "אלסואר – התנועה הפמניסטית הערבית לתמיכה בקורבנות התעללות מינית" ו"נשים למען אסירות פוליטיות" אירגנו ערב סולידריות עם האסירות הפוליטיות, במועדון של אסואר בחיפה.

הודעה לעיתונות שפירסם אירגון אלסואר

30.11.2007: ביום הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים - דיון בנושא האסירות הפוליטיות במועדון עמותת "אלסואר" בחיפה.

לרגל היום הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים אירגנו עמותת "אלסואר" ו"נשים למען אסירות פוליטיות", דיון בנושא האסירות הפוליטיות הפלסטיניות . הדיון התקיים ביום ראשון ה-25 בנובמבר 2007 , במועדון עמותת "אלסואר בחיפה" והשתתפו בו פעילות ופעילים פוליטיים ופמיניסטיים.

את הדיון פתחה הגברת נג'לא עת'אמנה, יו"ר הועד המנהל של עמותת "אלסואר" שציינה את חשיבותו של היום הבינלאומי נגד אלימות נגד נשים, והוסיפה שאנו מנצלות הזדמנות זו בכדי להאיר את נושא האסירות הפוליטית הפלסטיניות, וזאת מאחר ונושא האסירים הפוליטיים הפלסטיניים בכלל והנשים שביניהם בפרט, למרות חשיבותו, אינו זוכה לתמיכה ולהתייחסות הראויים לו ברמה המקומית והעולמית. לכן חובה עלינו להתעניין ולפעול בנושא זה. מאחר ואנו בעמותת "אלסואר" רואות בתנועות הפמיניסטיות תנועות שחרור בכל התחומים: החברתי, הכלכלי, הפוליטי והמעמדי ואיננו מאמינות בניתוק שאלת שחרור האשה מהשאלות החברתיות, הפוליטיות והפטריוטיות, אנו רואות במאבקן של האסירות מאבק שחרור שמחובתנו המוסרית לתמוך בו.

בדיון השתתפו גב' סחר עבדו מעמותת "אלג'יל אלג'דיד" אשר נעצרה בעבר למשך 28 ימים. היא סיפרה על נסיונה במעצר, דיברה אודות החיפוש הגופני המשפיל לו היתה קרבן, והוסיפה כי הוחזקה בחדר סגור, קר ומלא בלחות, כשהמזגן מופעל על קירור בשיא החורף, מנעו ממנה להתקלח ולפגוש את עורכי הדין שלה. היא סיפרה גם על הסבל הנפשי אשר עברה, ובמיוחד דאגתה לאמה. אחריה דיבר מר טארק מונא, אחיה של האסירה הפוליטית אמנה מונא שנעצרה באשמת חטיפת צעיר ישראלי ונשפטה למאסר עולם. מר מונא סיפר אודות הסבל הגדול העובר על אחותו, אשר עומדת איתנה. על כך שנמנע ממנה לעתים להפגש עם משפחתה – כשהתקופה הארוכה ביותר של מניעת מפגש נמשכה 16 חודשים, אודות הרחקתה משאר האסירות הפוליטיות והחזקתה ביחד עם אסירות פליליות, ובסופו של דבר, בגלל אישיותה המנהיגה, היא הועברה לבידוד, ויותר משנה היא מוחזקת בבידוד מלא. הוא סיפר ששביתת הרעב בה היא פתחה כנגד הבידוד גרמה לבעיות במצב בריאותה, דבר אותו אשרה עו"ד תגריד ג'השאן בדבריה, אשר אמרה שבביקורה האחרונה אצל אמנה מונא היא נוכחה בהרעה הגדולה של מצבה הבריאותי כתוצאה משביתת הרעב וכתוצאה מתנאי המאסר הגרועים והבידוד, וכן הוסיפה שאמנה נמצאת בביה"ח של כלא רמלה.

בדבריה סיפרה עו"ד תגריד ג'השאן, נציגת עמותת "נשים למען אסירות פוליטיות" שהעמותה פועלת לסייע לאסירות להשיג את זכויותיהן בבית הסוהר ונתנה מספר נתונים אודות האסירות, שמספרן כ-90, ביניהן אסירות מתוך שטחי 1948. היא סיפרה על הפגיעה בזכויותיהן כדוגמת: הזכות לביקורי משפחות, כשגם על עורכי הדין מערימים קשיים לבקר, ואמרה ששלטונות הכלא ניסו למנוע את ביקוריה אצל אמנה מונא בטעונים כוזבים כדוגמת הטענה שהאסירה אינה רוצה לראות אותה. היא סיפרה גם על מקרים שנמנע מהאסירות ללמוד, דבר שחייב אותן לפנות לאגודה לזכויות האזרח על מנת להגיש עתירה נגד שלטונות הכלא. .